In ultimele 2-3 luni am preparat Pate de masline pe banda rulanta. E clar, s-a creat o legatura deosebita intre mine si el :) Reteta a fost deja imbunatatita si o sa-si faca si ea aparitia aici in curand.
Momentan, m-am gandit ca ar fi dragut si util sa va arat metoda improvizata de mine de a scoate samburii delicioaselor ca apoi sa-i putem pune cu sufletul linistit in maleficul blender.
Pe piata exista deja unelte potrivite pentru a scoate samburii, cum ar fi cea din poza de mai jos:
Totusi ce te faci daca nu ai in casa un astfel de gadget sau bugetul nu-ti permite sa mai cumperi inca un obiect de bucatarie pe care o sa se puna praful in curand ???
Ei bine, exista mai multe raspunsuri posibile la intrebarea aceasta:
- renunti sa mai scoti vreun sambure - Nuuuuuuuuuu, pentru orice problema exista minim o solutie!
- cumperi masline fara samburi - optiunea cea mai comoda, dar poate preferatele tale au samburi.
- folosesti solutia mea - strivirea cu borcanul :D
Pentru solutia mea aveti nevoie doar de un...
Maestre, muzica... pardon, pasii!
- Se aseaza masline pe suprafata de lucru (tocator) la o distanta una fata de alta si se preseaza cu fundul borcanului.
- Se repeta operatia pentru fiecare maslina.
- Se scot samburii.
Chiar daca pare sa mearga lent, sa stiti ca merge repede. Cam 10-15 minute imi ia sa prelucrez cca. 1/2kg de masline.
In plus, metoda e ieftina, rapida, sigura, la indemana oricui si cred ca poate fi o modalitate distractiva de a bucatari impreuna cu partenerul, copiii sau prietenii :D
Eu folosesc metoda asta intrucat mi se pare mult mai rapida decat daca as folosi dispozitivul de scos samburi din prima imagine.
Spor la scos samburi!
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu