Tocanita de cartofi cu carnati afumati

11 noiembrie 2010 |

Singura introducere care imi vine minte pentru mancarea aceasta este: yummi, yummi, yummi!
Sa lasam fotografiile sa vorbeasca :)

Ingrediente (pentru multe portii)

- 2 kg cartofi
- 500g carnati afumati
- 4 cepe medii
- 2-3Lg pasta de tomate
- ulei
- sare, piper


1 Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine si ii taiem cubulete. Ii acoperim cu apa si ii punem deoparte.
2 Tocam ceapa julienne.
3 Taiem carnatii in bucatele mici (aprox. cat dimensiunea cartofilor).
4 Punem ulei la incins in vasul in care urmeaza sa preparam tocanita cat sa acopere fundul acestuia. Adaugam ceapa si o calim pana devine aurie. Completam cu apa astfel incat ceapa sa fie acoperita total si lasam la fiert timp de cca. 15-20 minute. Pe parcurs mai adaugam apa daca este necesar.
5 Adaugam cartofii si carnatii peste ceapa fiarta, acoperim cu apa si lasam la fiert timp de inca 15-20 minute. Verificati la final daca s-au fiert cartofii. In caz contrar fierbeti in continuare pana sunt fierti si apoi treceti la pasul urmator.
6 Adaugam pasta de tomate si amestecam bine. Lasam la fiert pentru inca 10 minute.
7 Condimentam dupa gust cu sare si piper, lasam sa dea in cateva clocote si stingem focul.


Pofta buna!

2 comentarii :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...