Macaroane cu carne

24 noiembrie 2010 |

Promiteam in postul anterior retete pentru preparate pe baza de sos ragu asa ca iata-ma la treaba. Incepem cu macaroane cu carne. Reteta aceasta este o improvizatie adaptata la ingredientele pe care le-am gasit in bucatarie. Nu am verificat inca daca este ca la carte si prefer sa mentin suspansul in continuare :D Insa chiar daca le-am preparat sau nu ca la carte, pot sa va asigur ca sunt delicioase.

! Va recomand sa le consumati in aceeasi zi in care le-ati si preparat, preferabil cat timp sunt calde. Le puteti pastra cateva zile in frigider, insa vor deveni mai uscate.
! Ar mai exista loc de imbunatatire la capitolul consistenta, adica ar mai merge adaugat un ingredient care sa actioneze ca un liant intre macaroane si carne. Poate un ou? Data viitoare testez si asta. Astept si parerile voastre.


Ingrediente
- 250g macaroane
- 200g sos ragu
- felii de cascaval sau branza care se topeste





1 Fierbem macaroanele in apa cu un strop de ulei. La final scurgem macaroanele de apa.

! Verificati pe ambalaj timpul de fierbere necesar.
2 Adaugam sosul ragu peste macaroanele fierte si amestecam bine.
3 Turnam amestecul obtinut intr-o tava incapatoare cu pereti mai inalti.
Daca folositi o tava de tabla, o puteti unge in prealabil cu unt.
4 Asezam feliile de cascaval peste macaroane astfel incat sa acoperim intreaga suprafata.
5 Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180-200 grade Celsius si o lasam pana cand cascavalul incepe sa se topeasca si sa se rumeneasca foarte usor (max. 10 min.).
Se servesc la scurt timp dupa ce au fost scoase din cuptor.

Pofta buna!

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...